Keresés és tájékozódás a digitális gyűjteményeink PDF-dokumentumaiban

Az Országgyűlési Könyvtár digitális gyűjteményeiben szereplő dokumentumok használatához az Ön által használt böngészőnek rendelkeznie kell PDF-megjelenítő funkcióval. Amennyiben Google Chrome vagy Mozilla Firefox böngészőt használ, akkor böngészője már rendelkezik beépített PDF-megjenítő bővítménnyel. Ha esetleg Internet Explorer böngészőt használ, akkor telepítenie kell az Adobe Reader programot, amit innen tölthet le.

Az Országgyűlési Könyvtár területén elhelyezett olvasói számítógépeken a PDF-dokumentumok megnyitásához és használatához szükséges szoftverkörnyezet a gépeken elérhető böngészőkhöz (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) ki van építve, ám az egyes böngészők PDF-bővítményei valamelyest eltérően jelenítik meg a PDF-olvasó funkcionalitásait, így a teljes szövegű keresés és a tartalomjegyzékben történő navigálás opciókat is.

Az alábbi segédletekből megtudhatja, hogy hogyan használhatja a PDF megjelenítő kereső és könyvjelző funkcionalitásait az egyes böngészőkben:

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo