Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Külföldi történettudományi adatbázisunk: a Historical Abstracts

A Historical Abstracts az EBSCO adatbáziscsomag történelmi szakadatbázisa, mely a világtörténelem 1450-től napjainkig terjedő időszakának kutatásához kínál értékes szakirodalmat.

A Historical Abtracts 2300 tudományos folyóirat több mint 40 nyelven íródott történeti tanulmányainak adatait tartalmazza. Nagy előnye, hogy 349 folyóirat és 120 könyv anyaga teljes szöveggel hozzáférhető.

Az adatbázis 800 ezer rekordot tartalmaz, és 1955-től napjainkig megjelent szakmunkákat dolgoz fel. Mintegy 90 ezer friss, 2016-os megjelenésű írás található benne. Számos magyar vonatkozású dokumentum és 16 ezer magyar nyelvű tétel szerepel a gyűjteményben, köztük alapvető történelmi szakfolyóirataink – mint a Századok, a Történelmi Szemle, a Múltunk – tanulmányai is.

Ez a világtörténeti adatbázis a történelem- és társadalomtudomány páratlan mélységű forrása, amely megkerülhetetlen segédeszközként szolgál egyetemi hallgatók és kutatók számára egyaránt, de bárki haszonnal böngészheti, aki érdeklődik a történelem iránt.

A Historical Abstracts adatbázis az Országgyűlési Könyvtár számítógépein érhető el a térítéses olvasójeggyel rendelkezők számára. További információkat találnak a könyvtár által előfizetett adatbázisokról a honlapunkon.

Kronológia

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo