Infoszolg - parallax

 

 

Képviselői Információs Szolgálat

A Képviselői Információs Szolgálat (Infoszolg) információs és kutatási szolgáltatásokat biztosít az országgyűlési képviselők és munkatársaik részére. A szolgáltatás alapelvei a szakszerűség, a pontosság, a gyorsaság, a pártatlanság, valamint a kérések bizalmas kezelése.

Az Infoszolg az egyéni kérdések megválaszolása mellett előre elkészített háttéranyagokkal is támogatja az országgyűlési képviselők munkáját.

Háttéranyagok

  • Az Infojegyzetek egyes törvényjavaslatok által szabályozott területekről, illetve aktuális közpolitikai témákban mutatják be a vonatkozó hazai és külföldi jogi szabályozást, szakmai álláspontokat, statisztikai adatokat.
  • Az Infotablók egyes, az Országgyűlés által tárgyalt, vagy a közéletben napirenden lévő témákban a statisztikai adatokat középpontba helyező, azokat vizuálisan megjelenítő és értelmező, rövid információs kiadványok
  • Az Elemzések részletesen bemutatják az EU-tagállamok adott témára vonatkozó jogi szabályozását és gyakorlatát.
  • A Meghallgatási háttéranyagok a miniszterek és más állami tisztségviselők kinevezés előtti, illetve éves bizottsági meghallgatásához készülnek.
  • A Heti sajtófigyelések az állandó bizottságok feladatkörének megfelelő témákban tartalmazzák az adott időszak témához kötődő, legfontosabb eseményeinek híreit, valamint azok kormányzati, politikai és szakmai visszhangját.
  • Az Ünneptörténeti háttéranyagok nemzeti ünnepek, jeles hazai és nemzetközi emléknapok és évfordulók alkalmából készülő beszédek megírásához szolgáltatnak alapanyagot.

Elérhetőség

A Képviselői Információs Szolgálat szolgáltatásai elérhetők telefonon, e-mailen, a parlamenti intraneten, az interneten és a plenáris ülésteremnél található információs pultnál.

Telefon: (1) 441-6486

E-mail: infoszolg(kukac)parlament.hu

Intranet: http://intra.parlament.hu/infoszolg

Az Infojegyzetek, Infotablók és Elemzések az Országgyűlés honlapján is elérhetők:
http://www.parlament.hu/infoszolg

Határozathozatalok idején az Infoszolg munkatársai a plenáris ülésteremnél lévő információs pultnál is fogadják a képviselők kérdéseit.

Információs pult a plenáris ülésteremnél

Bannerek kicsi

Olvasói fiók

MPGY

Muzeális

DTT