Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Változó Európa? Kérdések, kétségek, válaszok

Másodszor rendezett nemzetközi konferenciát a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Társadalmi Kapcsolatok Intézetének Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke „Határtalan Európa” címmel. Tuka Ágnes szerkesztésében jelent meg a tanulmánykötet, mely négy kiemelt téma köré gyűjtötte az elhangzott előadásokból készült tanulmányokat: Elméletek a nemzetközi térről, Európai Unió – működési lehetőségek és zavarok, Politikai játszmák az Európai Unióban és Magyarországi kitekintés.

„A határtalan Európa problémája most talán még időszerűbb, mint korábban, hiszen az Európai Unió közvetlen közelében bekövetkezett szinte háborús konfliktusok – az arab világban és Ukrajnában – súlyos hatást gyakorolnak mindennapjainkra.”

A kötet az európai integráció számos jelenlegi problémáját érinti. A tanulmányok szerzői olyan izgalmas kérdésekre keresik a választ, mint hogy lehetnek-e határai Európának, amiket meg kell védeni, milyen fejlődésen ment keresztül a közösség néhány szakpolitikája, illetve milyen kihívásokkal szembesülnek az európai demokráciák napjainkban.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: 910.921 EU KK 0

Változó Európa? Kérdések, kétségek, válaszok

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo