Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Tisztújítás a szakmai szervezetekben

Az Országgyűlési Könyvtár munkatársai több szakmai szervezet munkájában is részt vesznek. Villám Judit kolleganőnket – a Magyar Parlamenti Gyűjtemény szakreferensét – a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Társadalomtudományi Szekciója harmadszorra, újabb négy évre elnökévé választotta.

Az Országgyűlési Könyvtár állandó testületi tagja az 1935-ben alapított Magyar Könyvtárosok Egyesületének, amely a könyvtárosok és szakinformációs tevékenységet végzők, a könyvtárak és szakinformációs intézmények országos hatáskörű, civil, non-profit szervezete. Az Egyesület Társadalomtudományi Szekcióját az Országgyűlési Könyvtár alapította 1976-ban.

Az Magyar ENSZ Társaság Kormányzó Tanácsában könyvtárunkat Káposztás Edit az ENSZ Letéti Gyűjtemény szakreferense képviseli az idei évtől. A Magyar ENSZ Társaság 1947-ben alakult társadalmi mozgalomként, amely egyéni és kollektív tagok olyan önkormányzattal rendelkező civil szervezete, amely kizárólagos rendeltetésének az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Alapokmányába foglalt célok és értékek megvalósításának előmozdítását, illetőleg az ENSZ tevékenységének népszerűsítését és támogatását tekinti.

(A Magyar ENSZ Társaság tisztújító közgyűlésének határozatai elérhetőek a társaság honlapján.)

* * *

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo