Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Szakmai elismerésben részesült az Országgyűlési Könyvtár

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) 2018. május 15-én a „Könyvtárügyért” díjat adományozta az idén 150 éves Országgyűlési Könyvtárnak. A számos megyei, városi és szakkönyvtárat tömörítő szakmai szervezet évente díjazza mindazokat a szakembereket, illetve intézményeket, akik és amelyek munkásságukkal előmozdítják a könyvtárszakma fejlődését, valamint a tudás- és információmenedzsment innovatív eszközeinek alkalmazásával lehetővé teszik az olvasók igényeinek mind hatékonyabb kiszolgálását.

Az elismerést odaítélő független kuratórium indoklásában méltatta az Országgyűlési Könyvtár markáns jelenlétét a szakmai életben, a folytonosan változó kihívások közt megoldásokat kereső, a partner könyvtárakkal való aktív együttműködést.

Kiemelte az elmúlt években zajló nagy ívű digitalizálási munkálatok Digitalizált Törvényhozási Tudástárban testet öltő eredményeit, valamint a könyvtár aktív részvételét a Hungaricana össz-közgyűjteményi portál építésében. A portálon jelenleg mintegy kétszáz közgyűjtemény száz terabyte-nyi digitális tartalma érhető el és tölthető le szabadon, amely így európai súlyú elektronikus tartalomszolgáltatássá vált, megdöntve minden magyarországi olvasói, felhasználói rekordot.

Könyvtárügyért

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo