Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Segédlet a modernkori egyetemes és magyar történelem kutatásához – Historical Abstracts with full text adatbázis

A Historical Abstracts az EBSCO adatbáziscsomag történelmi szakadatbázisa, mely a világtörténelem 1450-től napjainkig terjedő időszakának kutatásához kínál értékes szakirodalmat.

Az elektronikus gyűjtemény több mint 1800 folyóirat 40 nyelven íródott történelmi cikkeinek indexelését tartalmazza 1955-ig visszamenőleg, emellett közel 350 folyóirathoz és mintegy 120 könyvhöz kínál teljes szövegű hozzáférést a történelemtudomány kutatói számára.

Az adatbázis tartalma alapvetően a modernkori egyetemes történelem szakirodalmát fedi le, de számos forrás található benne társadalomtudományi témában, illetve magyar nyelvű anyagok is fellelhetők benne: a Századok, a Múltunk vagy a Történelmi Szemle tanulmányai.

Hungarian Revolution '56 HA-hit

Egy találat az adatbázisból: képet kerestünk "Hungarian revolution" tárgyszóval

Ez a világtörténeti adatbázis a történelem- és társadalomtudomány páratlan mélységű forrása, amely megkerülhetetlen segédeszközként szolgál egyetemi hallgatók és kutatók számára egyaránt, de bármely laikus érdeklődő is haszonnal böngészheti.

A Historical Abstracts adatbázis az Országgyűlési Könyvtár számítógépein érhető el a térítéses olvasójeggyel rendelkező látogatóink számára.

Az EBSCO adatbázisait ide kattintva érhetik el.

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo