Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Nyitott kapuk a könyvtárban a Kulturális Örökség Napjain

Az Országgyűlési Könyvtár idén is színes programmal várta a látogatókat 2021. szeptember 18-19-én a Kulturális Örökség Napjainak alkalmából. A mozgalmas hétvége során több mint 200 érdeklődőt fogadtunk intézményünkben, akiknek lehetőségük volt betekinteni a színfalak mögé, megismerve lenyűgöző szépségű könyvtárunk múltját és jelenét, valamint épített környezetének rejtelmeit.

Nagysikerű magyar és angol nyelvű általános könyvtári sétáink mellett idén először tematikus csoportvezetésekkel is készültünk, így azok is megtalálhatták számításukat, akik szerették volna bővíteni művészettörténeti ismereteiket, vagy szívesen kipróbálták volna ipartörténeti jelentőségű könyvkötészeti eszközeinket. A régi könyvek szerelmesei a muzeális állományunkat bemutató tematikus programunk során láthatták a könyvtárban megtalálható könyvritkaságokat, köztük a mintegy 450 éves Luther-bibliánkat, Ferdinand Bernhard Vietz 200 éves botanikai könyvsorozatát, vagy éppen Nádasdy Ferenc magyar királyok portréját tartalmazó Mausoleumát 1664-ből.

A könyvtári sétákon túl a hosszasabban nálunk időző vendégeink megtekinthették a különgyűjteményeink kínálatát felvonultató könyvkiállításainkat és könyvtártörténeti vetítésünket, de igény szerint ingyenesen beiratkozhattak a könyvtárba, valamint megvásárolhatták az Országház Könyvkiadó köteteit is.

Köszönjük minden kedves érdeklődőnek, hogy ellátogattak hozzánk a hétvégén, és várjuk vissza önöket jövőre is!

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo