Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Megújulásunk harmadik évfordulóját ünnepeljük

Épp három éve nyitotta meg újra kapuit az Országgyűlési Könyvtár, miután lezárultak a Steindl Imre Program keretében végzett több hónapos átalakítási munkálatok az olvasótermekben. Az újragondolt belső tér egyik nagy vonzereje, hogy az eredeti építészeti terveknek megfelelően ismét megnyíltak a nagyközönség előtt a korábban irodaként funkcionáló Duna fronti helyiségek mind a földszinten, mind a galérián, lenyűgöző látványt nyújtva a hozzánk betérő látogató számára.

Olvasóterem kollázs1

A könyvtár átalakulása azonban amellett, hogy belsőépítészeti értéket hordoz, kiváló szakmai lehetőségeket is rejtett számunkra. Azzal, hogy olvasótermeink már 130 fő befogadására váltak alkalmassá, a szabadpolcos állományunk pedig 40 ezer tételre bővült, a korábbinál egyidejűleg jóval többen vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatásokat, hiszen nagyobb térben nagyobb önállóság mellett dolgozhatnak. Munkájukat több tucat munkaállomás is segíti, de az olvasóteremben biztosított Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően a saját eszköz használata is problémamentesen megoldható.

Büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt három év igazolni látszik arra irányuló törekvéseinket, hogy műemléki környezetben modern szolgáltatásokat kínáló könyvtárrá váljunk. Olvasóink létszáma az elmúlt években látványosan emelkedik, és egyre több látogatócsoport kíváncsi szolgáltatásainkra, illetve egyedülállóan szép olvasói tereinkre. Nem utolsósorban gazdag és évente több ezer kötettel gyarapodó magyar és idegennyelvű szakirodalmi állományunk is méltán tart igényt kutatóink érdeklődésére.

A jövőben is számítunk megtisztelő figyelmükre, jelenlétükre, legközelebbi látogatásukig pedig böngésszék honlapunkat, elektronikus, illetve digitális forrásainkat.

Olvasóterem kollázs2

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo