Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Könyvtár, ami összeköt – Az első hét

A 2022. évi „Könyvtár, ami összeköt”- program egy szombati ismerkedő esttel indult, az „összemelegedést” pedig családias hangulat segítette.

A vasárnapi történelmi séta megelevenítette a Ludovika- és az Orczy-kert, illetve azok szobrainak történetét, majd a Pál utcai fiúk ikonikus helyszínén, a Füvészkertben is barangolhattak frissen érkezett ösztöndíjasaink.

A hétfői nap az Országházzal való első ismerkedések jegyében folyt: bemutatkoztak az Országgyűlési Könyvár és a Múzeum vezetői, valamint a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság egésze. A továbbiakban a résztvevők megtekintették az Országház épületét, nevezetes termeit, illetve a koronázási jelvényeket. A nap fénypontja a történelmi Ghyczy Ignácz Kiállítótér volt, ahol számos értékes, muzeális dokumentumot láthattak a kollégák.

Kedden bemutatkoztak a program ösztöndíjasai és a delegáltjai, délután pedig bővebb szó esett az Országgyűlési Könyvtár Szakreferensi Osztályáról.

Szerdán az Országház látogatóközpontjának történelmi kiállítását járták be az ösztöndíjasok, melynek segítségével átfogó képet kaphattak a magyar parlamentarizmusról, történelmi előzményeiről és fejlődéséről is. A későbbiekben az Országház Könyvkiadó mutatta be kiadványait. A nap végén egy középiskolásoknak szóló múzeumpedagógiai foglalkozásba, a Demokrácia-játékba is betekinthettek a résztvevők.

Kiemelt programként könyvtárosaink lehetőséget kaptak, hogy a csütörtöki napon részt vegyenek az Aranybulla 800. évfordulója alkalmából szervezett parlamenti emlékülésen, melyre az Országház Főrendiházi termében került sor. A délután folyamán bemutatkozott a könyvtár Gyűjteményszervezési, továbbá az Olvasószolgálati és a Tartalomszolgáltató Osztálya.


Pénteken esős időjárásban ugyan, de nagy lelkesedéssel indult neki a csapat a hétvégi kirándulásnak. A Zirci Székesegyház és Könyvtár megtekintése után a délutáni órákat a tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtárban töltötték, ahol többek között felfedezhették a könyvtár olvasótermeit, raktárait, és megismerhették az intézmény programjait. A nap Fergeteges meseesttel zárult, mely a József Attila Könyvtár családi programja volt a népmese napja alkalmából.

​​​​​Szombaton a tatai Esterházy kastélyba látogattak el a kollégák, amelynek gyönyörű környezetét is megcsodálhatták. A tatai tó partján tett rövid sétát követően indultak vissza Budapestre.

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo