Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Kisebbségi kérdések a HeinOnline adatbázisában

A kisebbségi kérdésekkel foglalkozók számára különösen érdekes lehet a HeinOnline adatbázis European Centre for Minority Issues című al-adatbázisa. Maga a Központ 2016-ban ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját.

A Kisebbségi Kérdések Európai Központja gyakorlat-orientált kutatásokat végez. Információkat és dokumentumokat szolgáltat, valamint tanácsadási szolgálatot tart fenn kisebbségi-többségi kapcsolatok témában – Európában. Több európai kormányt és regionális kormányközi szervet is kiszolgál. A Központ segíti a tudományos élet munkáját, a médiát és a közvéleményt időszaki információszolgáltatással és elemzésekkel látja el.

A teljes körűen kereshető adatbázis számos – a Kisebbségi Kérdések Európai Központja által publikált – dokumentumot, jelentéseket és munkaanyagokat tartalmaz, továbbá fellelhetők benne a „Journal on Ethnopolitics and Minority Issues in Europe” számai is.

A HeinOnline adatbázis csak az Országgyűlési Könyvtár területén lévő számítógépekről érhető el a térítéses olvasójeggyel rendelkező olvasók számára. Bővebb információt az online adatbázisainkról a könyvtár honlapján találhatnak.

Kisebbségek Európában

Legnagyobb kisebbségek az egyes európai országokban. Forrás: http://brilliantmaps.com/2nd-largest-nationality/

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo