Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Jogi könyvkiadás egykor és most – részvételünk az Első Magyar Jogi Könyvszalon programjában

A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság hagyományteremtő szándékkal 2021. szeptember 18-án a felújított és a Károli Gáspár Református Egyetem által a közelmúltban birtokba vett Károlyi–Csekonics-palotában tartotta meg az első Magyar Jogi Könyvszalont, melyen az Országgyűlési Könyvtár munkatársai is részt vettek. A rendezvény díszvendége Áder János köztársasági elnök volt, aki beszéddel is köszöntötte a megjelenteket.

Az érdeklődőket tizennyolc magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó várta friss kiadványokkal és könyvbemutatókkal. A látogatók amellett, hogy kedvezményes áron megvásárolhatták a szakkönyveket, tankönyveket, exkluzív dedikálások során személyesen is találkozhattak a tudományterület neves szerzőivel. Mindezeken felül a hallgatóság sikeres jogászokkal, véleményformálókkal és közszereplőkkel folytatott pódiumbeszélgetéseken nyerhetett betekintést a jogászélet aktuális és történeti kérdéseibe, illetve digitális bemutatókon ismerhette meg a jogászok munkáját segítő online eszközöket, jogtárakat és jogkódexet.

A Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára szintén itt kerül sor, melynek alkalmával három kategóriában hirdettek győztest a bíráló bizottságok elnökei. A 2020-as év legjobb elméleti és a legjobb gyakorlati jellegű jogtudományi szakkönyvének szerzője és kiadója, valamint a legjobbnak ítélt PhD disszertáció írója részesülhetett a Magyar Jogász Egylet elismerésében.

A rendezvényt két kamara-kiállítás kísérte, amelyek az Országgyűlési Könyvtár munkatársainak közreműködésével jöttek létre. A „Jogi könyvkiadás egykor – régi idők jeles kiadói” című kiállítás a 19. század közepétől a 20. század első feléig vonultatta fel a legfontosabb jogi könyvkiadással is foglalkozó vállalkozásokat. A „Válogatás a magyar nyelvű jogirodalom klasszikusaiból” címet viselő kiállítás pedig az Országgyűlési Könyvtár állományából válogatott, neves jogtudósok tollából származó alapvető jelentőségű műveket mutatta be.

Az eseményen Prof. Dr. Trócsányi László, a Magyar Jogászegylet elnöke a Magyar Jogi Könyvszalon Emlékérmet adományozta a Könyvtár azon munkatársainak, akik részt vettek az informatív és hiánypótló jogtörténeti tárlat létrehozásában.

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo