Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Ismét várjuk a jelentkezéseket ösztöndíjprogramjainkra

Az Országgyűlés elnöke immár tizedik alkalommal hirdeti meg a “Könyvtár, ami összeköt” – Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése című ösztöndíjprogramot. A kezdeményezés célja a fiatal magyar könyvtárosok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása.

2020. szeptember 26. és október 25. között ismét nyolc határon túli és két magyarországi szakember kap lehetőséget, hogy egy hónapot eltöltsön az Országgyűlési Könyvtárban, melynek részeként nemcsak intézményünk szakmai munkájával ismerkedhetnek meg közelebbről, hanem ellátogathatnak sok más hazai könyvtárba és közgyűjteménybe is, azaz betekintést nyerhetnek a teljes magyarországi könyvtári rendszer működésébe.

A könyvtári programmal egyidejűleg idén ötödik alkalommal kerül sor a Múzeum határok nélkül elnevezésű, fiatal hazai és határon túlról érkező múzeumi szakemberek számára kiírt ösztöndíjprogramra is, melynek tíz nyertese az Országgyűlési Múzeum vendégeként ismerkedhet meg mélyebben a magyarországi múzeumi, közgyűjteményi rendszer sajátosságaival, miközben szorosabbra fűzheti személyes és szakmai kapcsolatait a kollégákkal.

Akárcsak az elmúlt években, ezúttal is Horvátországból, Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából várjuk a kollégák jelentkezését.

Mindkét pályázat beküldési határideje: 2020. augusztus 10.

A részletes pályázati feltételekről és az egyéb tudnivalókról itt tájékozódhatnak: https://www.parlament.hu/hu/web/guest/palyazati-kiirasok-konyvtar

Szeretettel várjuk ifjú kollégáink jelentkezését!

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo