Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Elérhető a „Soltész-bibliográfia” legfrissebb kiadása

Megjelent az Országgyűlés volt főtitkára, Dr. Soltész István összeállításában ez idáig négy nyomtatott kiadást megért bibliográfia legújabb, ötödik kiadása. A 2017-ben megjelent ötödik kiadás könyv alakban már nem kapható, csak az Országgyűlési Könyvtár honlapján érhető el elektronikus formában.

A bibliográfia első kiadása 2004-ben jelent meg, amely olyan kedvező fogadtatásban részesült, hogy a szerző tovább folytatta a gyűjtést, folyamatosan bővítette a bibliográfia tartalmát. Az immár 1700 oldalas Bibliográfia anyaga az előző kötet megjelenése óta több mint tízezer könyv, tanulmány és cikk címével bővült, így a kötet már közel hetvenezer címet tartalmaz. A kötet szerkezete is módosult, az eddigi fejezeteket, alfejezeteket számos új címmel, alcímmel és lábjegyzettel egészítette ki a szerző. A bibliográfia három fő fejezetre tagolódik: az első fejezet az Állam – kormányzati rendszer – központi állami szervek, a második fejezet a Központi állami szervek – alkotmány – választási rendszer, a harmadik fejezet pedig a Választási rendszer – választások – népszavazás témakörök szakirodalmát dolgozza fel. A bibliográfiát minden olyan kutató és hallgató nagy haszonnal forgathatja, aki a magyar állam és főbb szerveinek történetét és jelenét akarja alaposabban megismerni.

Ajánljuk olvasóink figyelmébe a Bibliográfiáról szóló recenziót, amely a Polgári Szemle 2017. 1-3. számában jelent meg Iván Dániel és Koi Gyula jóvoltából.

Soltész-bibliográfia

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo