Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Az EDK találkozó egyik állomása volt az Országgyűlési Könyvtár

Idén Budapest adott otthont az Európai Dokumentációs Központok (EDK) szokásos éves találkozójának, melyen a hazai felsőoktatási intézmények könyvtárainak uniós gyűjteményeit kezelő kollégái vettek részt.

A kétnapos, több helyszínen zajló eseményt a hálózat országos szintű koordinációjáért is felelős Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezte. A találkozó második napján, június 17-én a kollégák látogatást tettek az Országgyűlési Könyvtárban, melynek során betekintést nyerhettek szakreferenseink munkájába és megismerhették megújult olvasói tereinket.

Az Országgyűlési Könyvtár az 1970-es évek óta gyűjti az EU hivatalos anyagait, illetve a vonatkozó szakirodalmat, nem véletlen tehát, hogy intézményünk jóval hazánk uniós csatlakozása előtt, már 1999-ben letéti státuszt szerezhetett az Európai Bizottságtól. A döntés nyomán 2001-ben nyitotta meg kapuit könyvtárunkban az ország egyetlen Európai Uniós Letéti Gyűjteménye, mely ugyanakkor tagja az Európai Dokumentációs Központok országos hálózatának is. A Letéti Gyűjtemény önálló egységként a Könyvtár galériaszintjén kapott helyett az átalakított olvasóteremben.

A gyűjteményről és az EU információforrásairól bővebben honlapunkon olvashat.

KÖN 2015

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo