Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

A világ alkotmányai teljes szöveggel

A World Constitutions Illustrated egyike a több mint 145 millió oldalnyi – elsősorban angol nyelvű – jelenkori és történeti jogi dokumentumot tartalmazó HeinOnline adatbázis páratlanul gazdag gyűjteményeinek. Az adatbázis-rész a világ országainak alkotmányait teszi elérhetővé eredeti nyelven és angol fordításban. Az alkotmányoknak nemcsak a hatályos szövege hozzáférhető, hanem rendelkezésre állnak a régebbi, történeti szövegváltozatok is. Az alkotmányok szövege mellett az adott ország alkotmányos berendezkedését érintő egyéb jogszabályok is elérhetők.

Az adatbázis a joganyagokon kívül több ezer alkotmánnyal és alkotmánytörténettel foglalkozó jogi könyvhöz, valamint alkotmányjogi tárgyú időszaki kiadványhoz és egyéb releváns dokumentumhoz biztosít hozzáférést, összességében több mint 5000 dokumentumot tartalmaz.

Az adatbázisban navigálni lehet az ott feldolgozott kiadványok és a HeinOnline adatbázis többi gyűjteménye között, így például az adott ország vonatkozásában egy kattintással megtekinthető, hogy a több mint 2000, teljes szövegű angol nyelvű jogi szakfolyóiratot tartalmazó Law Journal Library milyen releváns alkotmányjogi cikkeket tartalmaz.

A HeinOnline adatbázis csak az Országgyűlési Könyvtár területén lévő számítógépekről érhető el a térítéses olvasójeggyel rendelkező olvasók számára.

További információkat az online adatbázisainkról itt talál.

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo