Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

47. Könyvtáros Vándorgyűlés – Szolnok

„A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár” címmel 2015. július 16-18. között Szolnokon rendezik a könyvtárosok szokásos éves Vándorgyűlését.

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott esemény a Magyar Könyvtárosok Egyesülete, az MKE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Szolnoki Főiskola, valamit a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény együttes szervezésében jön létre, és idén is azt az elsődleges célt szolgálja, hogy a könyvtáros szakma képviselői a szokásosnál kötetlenebb keretek között találkozhassanak egymással, emellett pedig tájékozódjanak szűkebb és tágabb szakterületük újdonságairól.

A szervezők idén is igyekeztek mind a plenáris, mind a szekcióülésekre a szakma legelismertebb szakértőit meghívni előadóként. A Vándorgyűlésen minden kolléga megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő előadást, legyen szó digitalizálásról, integrált könyvtári rendszerekről, Open Access dokumentumokról vagy épp az idei program központi témájáról, a minőségfejlesztésről.

Az Országgyűlési Könyvtár munkatársai ezúttal sem csak hallgatóként vesznek részt az eseményen: a kisplenáris ülésen a Hungaricana Közgyűjteményi Portál témakörében felszólal Markója Szilárd, a könyvtár igazgatója, a Jogi Szekció ülésén Dr. Tóth Éva és Dr. Varga Tímea tart előadást a Digitalizált Törvényhozási Tudástár jogi tartalmairól, a Társadalomtudományi Szekció ülésén pedig a szekcióelnök, Villám Judit beszél a Magyar Parlamenti Gyűjtemény dokumentumairól.

vandorgyules

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo