Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Észt kollégáinkat fogadtuk a könyvtárban

Augusztus 24-én különleges vendégek érkeztek könyvtárunkba a Képviselői Információs Szolgálat (Infoszolg) meghívására. Az egyszerre nemzeti, parlamenti és tudományos könyvtárként, valamint kulturális és könyvtártudományi központként funkcionáló Észt Nemzeti Könyvtár munkatársai tartalmas napot tölthettek az Országházban, melynek során megismerhették a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság, azon belül kiemelten az Országgyűlési Könyvtár és az Infoszolg működését és tevékenységeit.

A delegációt Bellavics István, az Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság vezetője, Markója Szilárd, a könyvtár igazgatója, Redl Károly, a könyvtár igazgatóhelyettese, Barlanginé Kelemen Ida, a Képviselői Információs Szolgálat vezetője, valamint Varga Tímea jogi szakreferens fogadta intézményünkben. A vezetők rövid köszöntőjét követően az észt kollégák részletesen hallhattak az Országgyűlés Hivatalának kulturális és tudományos munkájáról

A program első része a könyvtár megismeréséről szólt. Miután Varga Tímea előadása révén mélyebb betekintést nyertek intézményünk tevékenységeibe, vendégeinknek lehetősége nyílt sétát tenni olvasói tereinkben, melynek során megtekintették az ez alkalomból összeállított észt vonatkozású könyvkiállításunkat, illetve feltehették szakmai kérdéseiket.

A folytatásban Barlanginé Kelemen Ida beszélt a Képviselő Információs Szolgálat sokrétű munkájáról, de természetesen az országházi séta sem maradhatott ki a programból.

A vendéglátók és észt kollégáik végül közös munkaebéden vettek részt, és a szakmai kapcsolatok elmélyítése reményében zárták a találkozót.


Észt delegáció

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo