Aktuális információk - második sor

Kedves Olvasóink!
A könyvtár a húsvéti ünnepekre való tekintettel 2024. március 29. és április 1. között zárva tart.
Kellemes ünnepeket kívánunk önöknek!

Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Új együttműködésünk az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézetével

Örömmel adunk hírt arról, hogy 2018. január 24-én Markója Szilárd, az Országgyűlési Könyvtár vezetője, valamint Kiszl Péter, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének (KITI) igazgatója szakmai együttműködési megállapodást írt alá az Országházban. A dokumentumot ellátta kézjegyével Bellavics István, az Országgyűlés Hivatala közgyűjteményi és közművelődési igazgatója, illetve Borsodi Csaba, az ELTE BTK dékánja is.

A létrejött megállapodás számos közös szakmai program részleteit körvonalazza. Az Országgyűlési Könyvtár többek között vállalja, hogy a szakkönyvtári működés sajátosságait bemutatandó gyakorlatorientált képzést szervez az ELTE BTK KITI hallgatói számára, illetve kedvezményes könyvtári beiratkozást kínál az ELTE BTK KITI hallgatóinak és oktatóinak. Az együttműködés része továbbá, hogy az Intézet hallgatói és oktatói csoportos látogatások keretében szerezhetnek mélyebb ismereteket szolgáltatásainkról, gyűjteményeinkről, valamint a könyvtár kihelyezett könyvtári szemináriumi foglalkozásokhoz, speciális kollégiumokhoz helyszínt biztosít.

A másik oldalról az ELTE BTK KITI számos területen támogatja az OGYK-ban folyó könyvtárszakmai munkát. Amellett, hogy részt vesz intézményünk történetének, működésének, modern szolgáltatásainak ismertetésében és népszerűsítésében az egyetem berkein belül, igény szerint közreműködik gyakornokok vagy pályakezdő munkatársak kiválasztásában, és segítséget nyújt önkéntes könyvtáros hallgatók toborzásában. A megállapodás azt is rögzíti, hogy idegen nyelvű szerzeményezési tervünk kialakítása során az Intézet munkatársai megfogalmazhatják számunkra beszerzési javaslataikat. Végül, de nem utolsósorban a felek vállalják, hogy együttműködnek szakmai-tudományos rendezvények, események szervezésében, továbbá katalizálják a munkatársak, oktatók és hallgatók tudományos és gyakorlati eredményeinek megjelenését, prezentációját ezeken a fórumokon.

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo