Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Utcák, terek szabadsága

Rendkívül hasznos és érdekes könyvet vehet kézbe az olvasó Hajas Barnabás, az ombudsmani hivatal közjogi főosztálya vezetőjének jóvoltából, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen alkotmányjogot és közigazgatási jogot oktat.

Egyrészt szigorúan vett jogi szakkönyv, másrészt túlmutat a jogászi érdeklődésen. A kötet átfogó képet ad a gyülekezési jog – mint alapvető szabadságjog – kezelésének, alkalmazásának történetéről 1848-tól a jelen Magyarországáig. Mindezen túlmenően széles körű társadalomtudományi és gyakorlati ismereteket ötvöz a jogász szemléletmódjával. Rengeteg ilyen elemet épít be írásába, hisz olyan tapasztalatok birtokosa, melyet csak kevesen mondhatnak magukénak Magyarországon. A szerző 2002 óta az Országgyűlési Biztos Hivatala, 2012 óta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala munkatársaként számos, elsősorban rendvédelmi szervezetekkel kapcsolatban végzett vizsgálat résztvevője, vezetője.

Gyakorló és elméleti jogászoknak, hallgatóknak, oktatóknak hiánypótló kötet. Kiváló összefoglaló a társadalomtudományok, a közélet iránt érdeklődőknek. A legpontosabb ajánlást talán a mű alcíme adja: „Kézikönyv szervezőknek, tüntetőknek, rendőröknek és bámészkodóknak”.

A kiadvány raktári jelzete az OGYK-ban: 901.297

utcakterek

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo