Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Találkozás ösztöndíjasainkkal

Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciája, Csongrád.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) és a Csongrádi Információs Központ Csemegi Károly Könyvtár és Tari László Múzeum közös szervezésében idén május 31. és június 1. között tartották a Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciáját, melyen az Országgyűlési Könyvtár munkatársai előadóként és résztvevőként egyaránt képviseltették magukat.

A csongrádi eseményen a jelenlévők változatos témákban hallgathattak előadásokat, melyek révén betekintést nyerhettek a határokon túl működő magyar könyvtárak munkájába, megismerhették az NKA legfrissebb könyvtámogatási programjait és a hazai nemzetpolitika irányait. Az Országgyűlési Könyvtár által koordinált „Könyvtár, ami összeköt” című Kárpát-medencei könyvtárosok együttműködését célzó ösztöndíjprogram tapasztalatairól dr. Redl Károly, a Könyvtár igazgatóhelyettese számolt be a hallgatóságnak.

A konferencia az Országgyűlési Könyvtár számára különösen gyümölcsözőnek bizonyult, hiszen amellett, hogy rengeteg pozitív visszajelzést, elismerő szót kaptunk a programban korábban résztvevő könyvtáros kollégáktól, lehetőségünk volt megvitatni a soron következő ösztöndíjprogram elemeit a magyarországi könyvtárak vezetőivel. Az egyeztetések során több magyarországi könyvtárigazgató is kifejezte szándékát, hogy bekapcsolódna a „Könyvtár, ami összeköt” programba, és akár több napra is fogadná ösztöndíjasainkat, melynek során a kollégák gyakorlati tapasztalatokat gyűjthetnek a résztvevő intézményekben folyó szakmai munkáról.

A konferencia részletes programja itt tekinthető meg.

KÖN 2015

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo