Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Szakreferenseink előadása a bírósági szakmai napon

A Fővárosi Törvényszék Könyvtára és a Kúria Jogi Szakkönyvtára már 2013 óta nagy sikerrel szervez szakmai és információs programokat elsősorban bírósági könyvtárosok számára, de nemegyszer számítva bírósági vezetők, bírák, igazságügyi alkalmazottak és egyetemi hallgatók részvételére is.

E rendezvénysorozat keretében mintegy 30 szakember részvételével került sor 2015. május 28-án a bírósági könyvtárosok legutóbbi szakmai továbbképzésére „A magyar jogi szaktájékoztatás hagyományos és elektronikus forrásai és eszközei” címmel. Az Országgyűlési Könyvtár munkatársai részéről az eseményen elhangzó előadások az intézményünkben működő jogi és parlamenti szaktájékoztatás tapasztalatai alapján tárták fel a jogi és törvényhozási információforrások szerteágazó világát. Dr. Varga Tímea, a Könyvtár jogi szakreferense „A magyar jogi szaktájékoztatás forrásai és eszközei” címmel tartott rendszerező jellegű prezentációt a témában, míg Villám Judit, a Magyar Parlamenti Gyűjtemény szakreferense „A Magyar Parlamenti Gyűjtemény. Az országgyűlési dokumentumok, mint információs források” című előadásában történeti nézőpontból világította meg a jogi szaktájékoztatás kérdéskörét.

Az eseménysorozatról és munkatársaink előadásairól részletes írást közölt honlapján a Kúria is, melyet ide kattintva olvashatnak el.

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo