Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Pero Maldini-Davor Paukovic: Croatia and the European Union

Horvátország 2013. július 1-én csatlakozott az Európai Unióhoz, és ez idáig csekély számú szakkönyv jelent meg e témában a könyvpiacon akár magyar, akár angol nyelven. Ezért is örömteli, hogy könyvtárunkban megtalálható az Ashgate kiadó Southeast European Studies című sorozatában 2015-ben megjelent tanulmánykötet, melyet két dubrovnyiki egyetemi tanár szerkesztett.

A kötet nyolc szerző kilenc, a horvát integráció legkülönfélébb vonatkozásait elemző tanulmányát tartalmazza. A színes palettán a csatlakozás szűkebb témáján túl megjelenik többek között a demokratikus átalakulás, a demokratikus konszolidáció, illetve a Horvátország, Európa és a Balkán közötti demokráciadeficit kérdésköre. Az erőszak és a háború, mely a közelmúltban még napi tapasztalatként volt jelen, véget ért, sok minden átalakult, jelentős fejlődésnek lehettünk tanúi az országban. Horvátország, melynek tagságával 28-ra bővült az EU tagállamainak száma időközben megfelelt az európai uniós csatlakozás kritériumainak, teljesítette az ehhez kötődő kötelezettségeit.

A szerzők a zágrabi, a dubrovnyiki és a rijekai egyetemen oktatnak, rövid ismertetőt találunk róluk a kötet elején.

A tanulmánykötetet ajánljuk mindazoknak, akik az Európai Unió tagállamaival, ezen belül Horvátország uniós tagságának kutatásával foglalkoznak.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: 909.249 EU KK VI


Croatia and the European Union

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo