Aktuális információk

Kedves Olvasóink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló 353/2022. (IX. 19.) Kormányrendelet alapján az Országgyűlési Könyvtár helyiségeiben a fűtés útján biztosított léghőmérséklet nem haladhatja meg a 18 Celsius-fokot.

Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Vissza Lezárult az idei ösztöndíjprogram

Október 13-án véget ért idei ösztöndíj-programunk. A negyedik, „záróhét” is bővelkedett programokban, előadásokban, könyvtár-látogatásokban. A szakmai együttműködés és a kölcsönös tapasztalatcsere mellett közös munkavégzésre is lehetőség nyílt. Az ösztöndíjasok öt fővárosi könyvtárban töltöttek el két napot, ahol részletesen megismerkedtek az adott intézmény állományával, szolgáltatásaival. Az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is lelkesen számoltak be a Budapesti Corvinus Egyetem Könyvtárában, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, a Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Könyvtárában és természetesen az Országgyűlési Könyvtárban szerzett tapasztalataikról.

KÖT 2017, OSZK

A program zárásaként Bellavics István, az Országgyűlés Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságának vezetője köszönt el az idei „Könyvtár, ami összeköt” résztvevőitől. A program kezdete, 2011 óta több mint 100 könyvtáros kolléga vett részt a Kövér László, az Országgyűlés elnöke által létrehozott pályázaton. Valódi tartalommal bíró hálózat jött létre nem csupán a résztvevő könyvtárosok, hanem az általuk képviselt intézmények között is. Szoros szakmai és emberi kapcsolatok alakultak ki és formálódnak a mai napig az ösztöndíj-programnak köszönhetően. Amellett, hogy a hangsúly a szakmai együttműködésen és tapasztalatcserén van, természetesen az emberi kapcsolatok is fontos szerepet töltenek be ezalatt az egy hónap alatt. Ezek a kapcsolatok tovább élnek akkor is, amikor ki-ki hazatér saját könyvtárába, legyen az magyarországi, vagy határon túli intézmény. Azt, hogy valójában mit is jelentett ez az egy hónap a résztvevőknek, az alábbi két mondat hűen tükrözi:

„Kollégaként mutatkoztunk be egymásnak szeptember 17-én, és barátokként köszönünk el egymástól október közepén.”

„Én itt lettem igazi könyvtáros.”

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo

Vr séta - v1