Aktuális információk

Kedves Olvasóink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló 353/2022. (IX. 19.) Kormányrendelet alapján az Országgyűlési Könyvtár helyiségeiben a fűtés útján biztosított léghőmérséklet nem haladhatja meg a 18 Celsius-fokot.

Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Vissza Legal Classics - Az egyetemes jogtörténet klasszikusai

A Legal Classics egyike a több mint 145 millió oldalnyi – elsősorban angol nyelvű – jelenkori és történeti jogi dokumentumot tartalmazó HeinOnline adatbázis páratlanul gazdag gyűjteményeinek. Az adatbázis-részben megtaláljuk a klasszikus jogi szakirodalom valamennyi alapművét Arisztotelésztől a 20. század első feléig. A közel 10.000 címet tartalmazó gyűjteményben teljes szöveggel elérhetők a jogi gondolkodás olyan kimagasló egyéniségeinek írásai, mint Hugo Grotius, Jeremy Bentham, William Blackstone vagy Henry Maine. A művek eredeti nyelven és jelentős részben angol, francia vagy német fordításban is hozzáférhetők. Az adatbázis tartalmazza többek között az 1804-ben törvénybe iktatott francia polgári törvénykönyv, a Code Napoleon francia nyelvű eredeti és annak angol nyelvű fordítását, elérhető teljes szöveggel az 1900-ban hatályba lépett német birodalmi polgári törvénykönyv, és „belelapozhatunk” Hammurapi babiloni király törvényeinek gyűjteményébe is.

A HeinOnline adatbázis csak az Országgyűlési Könyvtár területén lévő számítógépekről érhető el a térítéses olvasójeggyel rendelkező olvasók számára. További információkat az online adatbázisainkról itt találhatnak.

Legal Classics

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo

Vr séta - v1