Aktuális információk

Kedves Olvasóink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló 353/2022. (IX. 19.) Kormányrendelet alapján az Országgyűlési Könyvtár helyiségeiben a fűtés útján biztosított léghőmérséklet nem haladhatja meg a 18 Celsius-fokot.

Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Vissza Könyvtár, ami összeköt – A negyedik hét

A hétfői nap új lehetőségeket nyitott meg előttünk, hiszen mindenki a saját maga által választott könyvtárba látogathatott el. Egyesek az Országgyűlési Könyvtár Gyűjteményszervezési Osztályának a tartalmi feldolgozó csoportjának munkájáról kaptak mélyebb ismereteket, majd a muzeális gyűjtemény feldolgozásának rejtelmeibe nyerhettek betekintést. A csapat néhány tagja a FSZEK Körúti Könyvtárába látogatott el, melyet a könyvtár vezetőjével, Kuckó Andreával folytatott tartalmas szakmai beszélgetés kíséretében barangolhattak be. Volt olyan ösztöndíjas, aki az Országos Idegennyelvű Könyvtárban töltötte a napot, az egyik kollégánk pedig a Magyar Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ működését és szolgáltatásait ismerhette meg.

A keddi napon a Liget-projektbe merültünk bele: visszalátogattunk az új Néprajzi Múzeumba, elidőztünk az itt elhelyezett Budapest-makettnél is. Később a Magyar Zene Házát fedeztük fel, ahol a nemrégiben megnyílt Multimédiás Könyvtár és Klub munkájába pillanthattunk be. A rövid ismertetőből kiderült, hogy itt a magyar populáris zene történetének egyedi tárháza várja az odalátogatót. A napot a gyönyörű őszi színekben pompázó városligeti sétánk koronázta.

A szerdai napon az elbűvölő Szentendrére utaztunk, ahol egy hosszú sétát tettünk város történelmi központjában, majd megnéztük a Szerb Egyházművészeti Gyűjtemény állandó és időszakos kiállítását. Közös programunk záróakkordja Duna-parti sétánk volt.

A szerda délután és a csütörtök délelőtt folyamán alkalmunk volt írásban összegezni az elmúlt hetek élményekben gazdag eseményeit, a csütörtöki program pedig közös kiértékeléssel folytatódott, majd a muzeológus ösztöndíjasok társaságában egy búcsúvacsorával záródott.

Pénteken a hivatalos zárásé volt a főszerep. Miután Szigeti Gábor mindannyiunk számára emléklapot adott át, csoportképet készítettünk, majd a rövid élménybeszámolót követően lezárult a “Könyvtár, ami összeköt” és a “Múzeum határok nélkül” 2022. évi ösztöndíjprogramja. Az épületből kilépve tudatosult bennünk, hogy eljöttek a búcsúzás pillanatai.

Csog Ágnes, Dombi László, Török Karola, Ványolos Noémi ösztöndíjasok

Bannerek

Olvasói fiók

Hungaricana

Országház Könyvkiadó

MPGY

DTT

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo

Vr séta - v1