Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Koi Gyula: A közigazgatás-tudományi nézetek fejlődése...

Koi Gyula a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa és az MTA tudományos munkatársa. Kötetének fő célkitűzése, hogy bemutassa a magyar közigazgatás-tudományt – közigazgatási jogot és közigazgatástant – ért külföldi hatásokat a reformkortól 1945-ig.

A könyv olvasója betekintést nyer a 18-19., illetve a 20. századi mintaadó nagy közigazgatási rendszerek (francia, német, angolszász) kialakulásába, főbb művelőik tevékenységébe, valamint eszméik fejlődésébe, ugyanakkor a hazai közigazgatás-tudomány geneziséről, a külföldi hatások érvényesüléséről is átfogó képet kap.

A közigazgatás-tudományi nézetek fejlődése egyedülálló munka abból a szempontból, hogy a szerző leleményesen kapcsolja össze a történeti ábrázolást és a tudományos műelemzést – a jogtörténész és a közigazgatási jogász módszerét. Koi Gyula négyszáznál is több angol, francia, latin, német, olasz és orosz, valamint hazai forrásművet dolgoz fel e könyvben, melyet rövidítésjegyzék, ötféle mutató és forrásjegyzék, valamint informatív lábjegyzet-apparátus tesz teljessé. Hasonló vállalkozásra a nemzetközi közigazgatás-tudományi szakirodalomban alig találni példát.

Az alapos munkával megírt, tárgyilagos és igényes kötet remek kiegészítése az Évszázadok mezsgyéjén című előző könyvének, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megbízásából szintén a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó gondozásában jelent meg.

Forrás: Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó honlapja

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: KK III/3074 (Nagy olvasóterem)

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo