Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Jacques Delors: Az új európai összhang

A Varietas Europaea sorozatban jelentette meg a L’Harmattan kiadó Jacques Delors könyvét Az új európai összhang címmel. A Szénási Éva szerkesztésében napvilágot látó sorozat ezen kötete Jacque Delors beszédeit tartalmazza.

A szerkesztő a beszédeket téma szerint gyűjtötte egybe és nagymértékben tiszteletben tartotta az időrendet. Minden egyes téma egy-egy fejezetet alkot, amit egy perspektívába helyező, történeti ismertető előz meg.

Delors hét évig volt az Európai Bizottság erőskezű elnöke (1985-1992) és azért határozta el az ezen időszak alatt tartott beszédek közzétételét, hogy „..azok hozzájárulnak az elmélyült gondolkodáshoz és vitákhoz.” Delors 1979–81 között az Európai Parlament gazdasági és monetáris bizottságát vezette, 1981–1985 között francia pénzügyminiszter és a monetáris unió munkacsoport elnöke volt. Az 1989-es, ún. Delors-jelentésben játszott szerepe miatt a közös valuta egyik atyjának tekintik.

„Európa építése közös vállalkozás. Mindenki részt vehet benne a maga helyén. Negyven év alatt megélt sikereket és kudarcokat, a lelkesedés óráit és a csalódás pillanatait. Bizonyítékául annak, hogy nincsenek véglegesen elért eredmények. Bizonyítékául annak, hogy óvatosnak kell lennünk, amikor az 1984 óta végbemenő megújulást elemezzük, és figyelnünk arra, hogy néhány meggondolatlan hónap alatt ne veszítsük el az elért vívmányok egy részét.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: 904.941 EU KK 0

ujeuropa

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo