Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Hautzinger Zoltán: Idegen a büntetőjogban

Az AndAnn kiadó gondozásában 2016-ban megjelent mű célja, hogy áttekintést adjon a migrációval, illetve a külföldiekkel összefüggő jogi szabályozás rendszeréről és fogalmi lehetőségeiről, valamint a külföldiekkel kapcsolatos büntető anyagi, eljárásjogi és büntetés-végrehajtási jogi normák magyarországi megjelenési formáiról, sajátosságairól.

A mű szerzője, Dr. Hautzinger Zoltán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának egyetemi docense. Publikációs tevékenységét számos kriminalisztikai, büntető eljárásjogi, migrációs és idegenjogi, valamint rendészettudományi témában megjelent tanulmány fémjelzi.

Jelen kötetben a szerző többek között arra keresi a választ, hogy a külföldiek jogi szabályozásának összességeként felfogható idegenjog keretében is értelmezhető büntetőjogi normák milyen módon hatnak a migráció alakulására, befolyásolására, végső soron a migrációból eredő káros jelenségek megelőzésére vagy szankcionálására. A mű vizsgálja továbbá azt a kérdést is, miszerint minden helyzetben szükség van-e az államhatár jogellenes átlépése, a beutazási és tartózkodási szabályok megsértése esetén büntetőjogi szabályok alkalmazására, avagy megoldásként kínálkozhat-e más jogi alternatíva megválasztása is?

Az emberi vándorlás, a nemzetközi migráció napjaink kiemelt kérdésköre és egyik legaktuálisabb problémája szerte Európában, illetve hazánkban. A szerző azzal a reménnyel adja kézbe e munkát, hogy hasznos olvasmányként szolgáljon mindazok számára, akik bővebb ismereteket kívánnak szerezni az emberi vándorlással kapcsolatos jogi helyzetekre, különösen a külföldiekre vonatkozó büntetőjogi rendelkezések természetére és lehetőségeire.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: KK III/4180


Idegen a büntetőjogban

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo