Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Halmai Péter: Krízis és növekedés az Európai Unióban...

Halmai Péter 1998 óta a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pannon Egyetem egyetemi tanára, intézeti igazgató és tanszékvezető, nemzetközileg is ismert és elismert kutató. Fő kutatási területei a nemzetközi gazdaságtan, a makroökonómia és az európai integráció, hosszú idő óta résztvevője a hazai és nemzetközi tudományos életnek.

A kötet megírása több évi kutatómunkán alapul, mely a TÁMOP-projekt keretei között valósult meg és az MTA támogatásával készült el. A kiadványt Csaba László akadémikus lektorálta, aki egyúttal inspiráló támogatója is volt a szerzőnek.

A szerző egyrészt bemutatja, milyen elméletek alapján lehet számszerű becsléseket készíteni a gazdasági növekedésről, illetve a gazdasági integrációnak a jólétre gyakorolt hatásáról. Másrészt bemutatja ezeket a számításokat és eredményeit. A számítások a növekedési elméletek egy meghatározott csoportjára épülnek, méghozzá azokra, amit az Európai Unió keretében működő, két tucatnyi ország közös kutatása keretében vettek alapul, és az Európai Bizottság is elfogadott saját hosszú távú előrejelzéseinek alapjaként. Harmadrészt – a mennyiségi elemzésektől szokatlan módon – nem áll itt meg, hanem ezt követően intézményi és gazdaságpolitikai ajánlásokat fogalmaz meg mind az egyes tagállamok, mind pedig a megújulásra váró közösség számára. Az elemzésben nagy teret kapnak az egyes országcsoportok potenciális növekedésének sajátosságai, illetve az egyes tényezők hatásai.

A kötetet tanulmányozása hozzásegít az európai növekedési és felzárkózási problémák jobb megértéséhez.

A könyv raktári helye az OGYK-ban: 905.605 EU KK VII

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo