Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Hétvégén indul a Könyvtár, ami összeköt program

Idén ősszel, szeptember 24. és október 22. között immár hatodik alkalommal kerül sor a „Könyvtár, ami összeköt” – Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése című ösztöndíjprogramra.

A korábbi évek hagyományaihoz hűen kilenc határon túli és egy magyarországi szakembert lát vendégül az Országgyűlési Könyvtár. Az egyre szélesebb szakmai együttműködés keretében a résztvevők köre tovább bővült, hisz további hat budapesti könyvtáros kolléga is bekapcsolódik a programsorozatba.

A könyvtáros program mintájára az Országgyűlés elnöke idén első alkalommal a Kárpát-medencei fiatal magyar múzeumi szakemberek együttműködésének elősegítésére is pályázatot hirdetett „Múzeum határok nélkül” címmel, melynek keretében öt határon túli és három magyarországi muzeológus tölthet egyidejűleg két hetet az Országgyűlési Múzeumban.

A kezdeményezés célja a fiatal magyar könyvtárosok, illetve muzeológusok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása. A nálunk töltött idő alatt a résztvevők lehetőséget kapnak, hogy változatos szakmai és kötetlen programok segítségével bővítsék tudásukat és erősítsék a hazai és a határon túli könyvtárak, múzeumok közötti együttműködést.

KÖT 2015

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo