Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Bihari Péter: 1914: A nagy háború száz éve...

Bihari Péter a 20. század eseményeinek alapos ismerője, Közép-Európa és az I. világháború történetének neves szakértője ebben a kötetében 35 év kutató munkáját összegzi.

A kötet jól illeszkedik az első világháborús centenáriumra megjelent művek sorába, de el is tér azoktól: a szerző személyes sorsok sokaságán keresztül mutatja be a háború történetét, s ezáltal egy sokkal tágabban értelmezett társadalomtörténeti áttekintést ad. Megismerjük az események neves és névtelen résztvevőinek véleményét, hogy miként látták és élték át az eseményeket a katonai vezetők, a politikusok, az írók és filozófusok és az egyszerű emberek. A korábbi feldolgozásokhoz képest sokkal nagyobb teret kapnak a hátország társadalmi, gazdasági, politikai és kulturális folyamatai. A tematikus felépítésű kötet nagyszerűen ötvözi a háború egyetemes jelentőségű történéseit és a magyar vonatkozásokat.

A feldolgozás alaposságát fokozza a nagyszerű képválogatás, a rengeteg statisztikai táblázat és térképmelléklet, az irodalmi idézetek pedig még átélhetőbbé teszik a történéseket. A kötet végén a kutatói igényeknek megfelelő bibliográfiát, névmutatót és színes képmellékletet is találunk.


1914. A nagy háború száz éve

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo