Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Bevezetés a Közös Agrárpolitikába

A kötet szerkesztői, Jámbor Attila és Mizik Tamás hiánypótló könyvet hoztak létre. Korábban már születtek hasonló jellegű művek, de ilyen átfogó munka eddig még nem jelent meg magyar nyelven.

Különösen fontos, hogy a könyv tartalmazza a Közös Agrárpolitika (KAP) legfrissebb, 2013-as reformjának részletes bemutatását, valamint elemzi a KAP 2020 utáni jövőképét is.

A szakkönyv közérthetően, számos érdekességgel kiegészítve mutatja be a rendszer múltját, ad áttekintést a jelenéről és ismerteti a jövőjével kapcsolatos elképzeléseket is. A negyedik rész ’A Közös Agrárpolitika és a világ’ címmel részletesen bemutatja számos világszervezet létrejöttét, történetét és működését, valamint az USA agrárpolitikáját. Külön fejezet foglalkozik a KAP magyarországi alkalmazásával.

A Közös Agrárpolitika az Európai Unió meghatározó politikája, immár több mint fél évszázada. Ez idő alatt számos változáson ment keresztül, amit a szakkönyvben végigkísérhetünk. Ajánljuk a könyvet a felsőoktatásban dolgozó oktatóknak, kutatóknak, hallgatóknak, valamint szakembereknek és gazdáknak egyaránt.

A kiadvány raktári jelzete az OGYK-ban: 906.506 EU KK XV

bevezetes

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo