Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Bartha Ildikó: Nemzetközi szerződések mozgásban: Alkotmányos és nemzetközi jogi kihívások az Európai Unió kapcsolataiban

A kötet szerzője, Bartha Ildikó a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa és az MTA-DE Közszolgáltatási Kutatócsoport tudományos munkatársa. Kutatási témája az Európai Unió külkapcsolatai, a közösségi és a nemzetközi jog. Éveken keresztül kutatott az Országgyűlési Könyvtár EU Letéti Gyűjteményében és kutatásaihoz ma is használja a könyvtár állományát.

A monográfia a külkapcsolatok fejlődésének sajátos dinamikáját vizsgálja az Unió nemzetközi szerződéses kapcsolatrendszerén keresztül. Bemutatja és elemzi az Unió globális színtéren megnyilvánuló tevékenységének alkotmányos alapjait és kihívásait, a külkapcsolatok nemzetközi jogi kontextusát, végül néhány uniós szakpolitikát tesztel a kapcsolódó koncepcionális kérdések alapján. A kötet nagy részben a szerző doktori értékezésén alapul.

Ajánljuk a könyvet mindazon olvasónak, akik az Unió jogi és politikai természetével, alkotmányosodásával összefüggő elméleti viták megértésével foglalkozik és e mellett mindazoknak, akik az Unió külső tevékenységének alkotmányos alapjait, az Unió gazdasági, külpolitikai cselekvőképességének mértékét kutatják.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: 911.264 EU KK IV

Bartha Ildikó: Nemzetközi szerződések mozgásban

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo