Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

A világ helyzete 2013

A Föld Napja Alapítvány adja ki magyar nyelven 2009 óta a washingtoni Worldwatch Institute jelentését a valódi fenntarthatósághoz vezető folyamatokról. Ez az évente tematikus számmal jelentkező tanulmánykötet azokkal a problémákkal foglalkozik, amelyek noha minden emberhez eljutottak, még mindig nem hozták meg a várva várt eredményt.

Mert ahhoz, hogy az ember a világ sorsával is foglalkozni tudjon, felelősséget kell vállalnia. Felelősséget pedig csak az iránt érzünk, akit vagy amit ismerünk és valamennyire szeretünk. Ennek a „kapcsolatnak” az elmélyítésében is segítenek a kötet szerzői, hiszen amellett, hogy felhívják a figyelmet bolygónk szépségére, nemcsak nyersanyagban, de kultúrákban való gazdagságára is. Őszinte képet kapunk a bolygó sebeiről, melyeket többségében mi, emberek ejtettünk és ejtünk, meggondolatlanul, elhárítva a felelősséget, a mindennapi kényelemet választva.

A világ persze "jelez", "válaszol" is, a maga nyelvén: klímaváltozás, élelemhiány, járványok és katasztrófák. Ez a tanulmánykötet mégsem ostorozza az emberiséget, "csak" lehetőségeket keres és kínál a fenntarthatóságra, hogy legalább az megmaradjon, ami van.

A Föld gazdagságát nem lehet és nem szabad pénzben mérni vagy politikai rendszerek környezetpolitikájára várni. Viszont mindig tehetünk azért, hogy a Föld ne pusztuljon bele abba, hogy lakói nem látnak túl a mindennapi szükségleteiken.

A kiadvány raktári jelzete az OGYK-ban: KK I/120:2009-2013

vilaghelyzete

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo