Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

A hazai és az uniós közigazgatási eljárásjog aktuális kérdései

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán működő Ereky István Közjogi Kutatóközpont 2015. március 5-6-án konferenciát szervezett hazai és külföldi kutatók részvételével ’A tagállami közigazgatási eljárásjogok az EU eljárási modelljének fényében’ címmel. A konferencián elhangzott előadásokból készült tanulmányokat tartalmazza a kötet, három tárgykör köré rendezve.

Az első rész tanulmányai a magyar és az európai hatósági eljárás szabályozásának aktuális kérdései köré rendeződnek. A második rész speciálisabb, a közigazgatási bíráskodás és kontrollok aktuális kérdéseivel, míg a harmadik rész a Magyarországon és az EU-ban zajló eljárási kodifikációkkal foglalkozik. A harmadik rész tartalmazza a meghívott vendégprofesszorok tanulmányait is. A kötet negyedik része az ország legkülönbözőbb egyetemeiről és tudományos műhelyeiből jelentkező fiatal kutatók és PhD hallgatók munkáit vonultatja fel.

A tudományos rendezvénynek több aktualitása is volt, egyrészt 10 éve, hogy a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény hatályba lépett, másrészt hogy az Európai Unió elkészítette eljárási „modelltörvényének” koncepcióját, amely új fordulatot hozhat a tagállami eljárásjogok szabályozásában.

A kötet segítséget nyújt az uniós és a hazai eljárásjogi szabályozásokkal foglalkozó szakembereknek és a téma iránt érdeklődőknek egyaránt.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: 908.528 EU KK II


A hazai es az unios kozigazgatasi eljarasjog

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo